Nov
18

7 γραφικά οδικά ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες για το Φθινόπωρο του 2022

11/18/2022 9:30 PM by Admin in Travel


7 γραφικά οδικά ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες για το Φθινόπωρο του 2022

(CNN) – Με τις τιμές του φυσικού αερίου πολύ κάτω από τα ιλιγγιώδη υψηλά τους στις αρχές του καλοκαιριού και τις αναμνήσεις από το χάος στο αεροδρόμιο ακόμα νωπές στο μυαλό μας, οι φθινοπωρινές ταξιδιωτικές επιλογές φαίνονται πολύ καλές καθώς μπαίνουμε στα μέσα Οκτωβρίου.

Το αποκορύφωμα πολλών φθινοπωρινών βόλτων είναι η αλλαγή των φύλλων. Εάν θέλετε να βελτιστοποιήσετε τις πιθανότητές σας να πιάσετε τις διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί, του κόκκινου και του χρυσού στο απόγειό τους, ρίξτε μια ματιά σε αυτόν τον χάρτη πρόβλεψης φυλλώματος των ΗΠΑ στο Smokymountains.com.

Μετακινήστε τη γραμμή κύλισης για να λάβετε μια εβδομαδιαία εκτίμηση για τις Κάτω 48 καταστάσεις. Αυτήν τη στιγμή, μεγάλο μέρος της Νέας Αγγλίας, του Μίσιγκαν και των πολιτειών που συνορεύουν με τον Καναδά εισέρχονται στην περιοχή προβολής αιχμής. Χωρίς τους Απαλάχους, μεγάλο μέρος των νοτιοανατολικών περιμένει ακόμα να φτάσουν τα χρώματα του φθινοπώρου.

Χωρίς ιδιαίτερη σειρά, εδώ είναι επτά φανταστικές γραφικές διαδρομές διάσπαρτες στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες, όπου μπορείτε να απολαύσετε φθινοπωρινά χρώματα και άλλα αξιοθέατα, φυσικά και τεχνητά. Μερικά είναι γνωστά. άλλοι είναι λίγο κάτω από το ραντάρ.

Blue Ridge Parkway: Βιρτζίνια και Βόρεια Καρολίνα

Blue Ridge Parkway: Βιρτζίνια και Βόρεια Καρολίνα

Αυτός ο πανέμορφος, ελικοειδής δρόμος διασχίζει τα βουνά Blue Ridge. Ξεκινά από τη Βιρτζίνια και συνεχίζει νοτιοδυτικά στη Βόρεια Καρολίνα, και έχει συνολικό μήκος 469 μίλια (755 χιλιόμετρα).

• Είναι δωρεάν για χρήση και ανοιχτό 24 ώρες την ημέρα, εκτός εάν τα μέρη έχουν κλείσει από πράγματα όπως ο καιρός ή οι κατολισθήσεις.

• Χωρίς εμπορική ακαταστασία — χωρίς διαφημιστικές πινακίδες και εταιρείες. Μόνο αυτοκίνητα, δρόμος και φύση.

• Δεν χρειάζεται να πάτε όλα έξω αν δεν θέλετε ένα πραγματικά μεγάλο ταξίδι. απλά χαράξτε ένα μέρος και οδηγήστε το.

Η θέα στο Blue Ridge Parkway προσφέρει τέλεια θέα στο φθινόπωρο κοντά στο Asheville της Βόρειας Καρολίνας.

Craig Zerb/Adobe Stock

Μεγάλο μέρος του πάρκου αναμένεται να κορυφωθεί αργότερα αυτό το μήνα, αλλά τα πρώιμα πουλιά θα πρέπει ακόμα να μπορούν να πιάσουν μερικά υπέροχα χρώματα τώρα, σύμφωνα με τον χάρτη φυλλώματος.

Peak to Peak Scenic Drive: Κολοράντο

Peak to Peak Scenic Drive: Κολοράντο

Είναι δύσκολο να κάνετε λάθος με το μεγάλο υψόμετρο του Centennial State για να βγάλετε τα μάτια και τα αυτιά σας. Υπάρχουν 26 γραφικά μονοπάτια, τα μισά από τα οποία είναι εθνικά.

Ωστόσο, μπορείτε να πάρετε μόνο ένα κάθε φορά. Γιατί να μην ξεκινήσετε με το Peak to Peak Scenic Byway; Ο δρόμος μήκους 55 μιλίων (89 χιλιομέτρων) παρουσιάζει αξέχαστη θέα στο Continental Divide και απέχει λιγότερο από μία ώρα από τα αστικά κέντρα του Ντένβερ ή του Μπόλντερ.

Και μπορεί να βρεθείτε να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο έξω από το όχημά σας παρά σε αυτό σε μια σειρά από φυσικές τοποθεσίες στην πορεία:

• Εθνικό Πάρκο Rocky Mountain: Απολαύστε λιβάδια, λίμνες και πολλά άλλα σε μονοπάτια πεζοπορίας μήκους 300 μιλίων — και ίσως εντοπίσετε μια άλκη ή μια αρκούδα από απόσταση.

Για κορυφαία χρώματα, μάλλον θέλετε να φτάσετε εκεί νωρίτερα παρά αργότερα.

Γραφικές καλυμμένες γέφυρες: Αϊόβα

Γραφικές καλυμμένες γέφυρες: Αϊόβα

Η καρδιά της Αμερικής μερικές φορές παραβλέπεται, αλλά έχει το μερίδιό της από εξαιρετικές κινήσεις.

Έγινε διάσημο από το μυθιστόρημα του 1992 The Bridges of Madison County και την επόμενη ταινία του 1995, τα περίπου 82 μίλια (132 χιλιόμετρα) επικεντρώνονται όχι μόνο σε καλυμμένες γέφυρες, αλλά και σε γραφικές φυσικές περιοχές και ιστορικούς και πολιτιστικούς χώρους. είπε ο O’Reilly.

Θέλετε να βγείτε από το αυτοκίνητο και να τεντώσετε τα πόδια σας; Υπάρχει μια γενέτειρα και ένα μουσείο στο Winterset αφιερωμένο στη Marion Robert Morrison — αυτός είναι ο ηθοποιός John Wayne σε σένα και σε εμένα, προσκυνητής.

Γραφική οδός Cascade Lakes: Όρεγκον

Γραφική οδός Cascade Lakes: Όρεγκον

Στο κέντρο του Όρεγκον, το Cascade Lakes Scenic Byway «προσφέρει μια μοναδική θέα στον εκθαμβωτικό κόκκινο σφενδάμι αμπέλου με τη μαύρη λάβα», σύμφωνα με την Allison Keeney, παγκόσμια υπεύθυνη επικοινωνίας στο Travel Oregon.

Τα 66 μίλια (106 χιλιόμετρα) του περνούν από πολλές λίμνες στα κεντρικά βουνά Cascade.

«Αυτή η διαδρομή είναι γνωστή όχι μόνο για το τοπίο που προσφέρει, αλλά και για τον τεράστιο αριθμό περιπετειών που βρέθηκαν στην πορεία», είπε ο Kenny.

«Όσοι θέλουν να έρθουν από κοντά τα δέντρα καθώς τα φύλλα τους γίνονται από πράσινα σε κίτρινα και πορτοκαλί, θα πρέπει να βγουν από το αυτοκίνητο και να απολαύσουν τη θέα στη λίμνη Sparks ή ευκαιρίες για πεζοπορία στο Three Sisters Wilderness».

Είπε ότι τα χρώματα είναι συνήθως στα πιο φωτεινά τους εκεί γύρω στα μέσα Οκτωβρίου. Η πράσινη κάρτα προβλέπει ότι ο υπόλοιπος μήνας θα πρέπει να είναι ακόμα όμορφος.

Natchez Trace Parkway: Μισισιπή, Αλαμπάμα και Τενεσί

Natchez Trace Parkway: Μισισιπή, Αλαμπάμα και Τενεσί

Εθνική οδός 96 του Τενεσί όπως φαίνεται από τη διπλή τοξωτή γέφυρα στο Natchez Trace Parkway κοντά στην πόλη Franklin.

Καλύπτοντας 444 μίλια (715 χιλιόμετρα) και τρεις πολιτείες, το Natchez Trace Parkway ακολουθεί κατά προσέγγιση το “Old Natchez Trace”, έναν ιστορικό οδικό διάδρομο που χρησιμοποιήθηκε από ιθαγενείς Αμερικανούς και αργότερα Ευρωπαίους αποίκους.

Πάρτε ολόκληρο το πάρκινγκ και απολαύστε δύο πολύ διαφορετικές πόλεις στην αφετηρία και στο τέλος. Το Little Natchez του Μισισιπή είναι γνωστό για τα ιστορικά του σπίτια με θέα στον ποταμό Μισισιπή. Η μεγαλούπολη του Νάσβιλ έχει μετατραπεί από παράδεισος της κάντρι μουσικής σε προορισμό διασκέδασης.

Ενδιάμεσα: Ένας υπέροχος δρόμος που πηγαίνει από τη βαθιά νότια παράκτια πεδιάδα σε πολύ πιο λοφώδες έδαφος. Η κορυφαία άνθιση έρχεται νωρίτερα στο Τενεσί (συνήθως τέλη Οκτωβρίου έως αρχές Νοεμβρίου). Αλλά τα νοτιότερα μέρη του Trace στο Μισισιπή μπορούν να κορυφωθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

Σου αρέσει να κάνεις ποδήλατο; Το πάρκο είναι δημοφιλές στους ποδηλάτες το φθινόπωρο. Κάντε κλικ εδώ για μια συμβουλή πριν κάνετε πετάλι.

Γραφική οδός Hocking Hills: Οχάιο

Γραφική οδός Hocking Hills: Οχάιο

Γεια, τι θα λέγατε να πάτε στο Οχάιο για την υπέροχη οδήγηση των 25 μιλίων (40 χιλιομέτρων) νοτιοανατολικά του Κολόμπους.

Το Hocking Hills Scenic Byway είναι μια άλλη διαδρομή εγκεκριμένη από το AAA για άτομα που θέλουν να δουν το φθινοπωρινό φύλλωμα και να κάνουν μια ωραία, χαλαρωτική απογευματινή οδήγηση.

Υπάρχουν επτά κύρια μονοπάτια πεζοπορίας που κυμαίνονται από εύκολα έως δύσκολα. Το Whispering Cave Trail διαθέτει την “αιωρούμενη” γέφυρα Hemlock και το δεύτερο μεγαλύτερο σπήλαιο στην περιοχή με έναν εποχιακό καταρράκτη 105 ποδιών.

Περίπου 30 μίλια (48 χιλιόμετρα) μακριά βρίσκεται η μικρή πόλη της Αθήνας, η οποία διοργανώνει αγρότη και αγορά τέχνης κάθε Σάββατο και πολλές ειδικές εκδηλώσεις αυτό το φθινόπωρο.

Αυτό το μέρος του Οχάιο εξακολουθεί να περιμένει να φτάσουν τα πιο φωτεινά χρώματα του φθινοπώρου, σύμφωνα με τον χάρτη φυλλώματος.

Γραφική οδός Rangeley Lakes: Maine

Γραφική οδός Rangeley Lakes: Maine

Το Rangeley Lake Scenic Byway είναι μια υπέροχη φθινοπωρινή διαδρομή στο Maine με πολλά όμορφα μέρη.

Η AAA δίνει εγκάρδια έγκριση σε αυτή τη διαδρομή περίπου 50 μιλίων (80 χιλιομέτρων) στο εσωτερικό του δυτικού Μέιν — κοντά στα σύνορα του Νιού Χάμσαϊρ και του Καναδά.

Το Height of Land στη διαδρομή 17 «είναι το αποκορύφωμα της διαδρομής», σύμφωνα με το Explore Maine, «με εκπληκτική θέα» σε λίμνες και βουνά. Η τοποθεσία διαφημίζει επίσης το εξαιρετικό φύλλωμα του φθινοπώρου κατά μήκος του παραλιακού δρόμου. Συνήθως, η μέγιστη άνθιση έρχεται γύρω στις 6 έως 13 Οκτωβρίου σε αυτό το τμήμα του Maine.

Στην AAA αρέσει επίσης το κοντινό χιονοδρομικό κέντρο Saddleback, όπου μπορείτε να απολαύσετε δραστηριότητες όπως η ορεινή ποδηλασία πριν ξεκινήσει η σεζόν του σκι.

Η καλύτερη εποχή για το χρώμα του φθινοπώρου; ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΑ! Αυτό είναι τελικά το Μέιν.