Nov
21

Η Lemonade βασίζεται στην Aviva για να φέρει την ασφαλιστική της πλατφόρμα επόμενης γενιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο

11/21/2022 6:00 PM by Admin in Insurance


Η Lemonade βασίζεται στην Aviva για να φέρει την ασφαλιστική της πλατφόρμα επόμενης γενιάς στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο ασφαλιστικός γίγαντας Lemonade με έδρα τη Νέα Υόρκη ξεκίνησε επίσημα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την τέταρτη αγορά του στην Ευρώπη και την πέμπτη συνολικά, με λίγη βοήθεια από έναν από τους παλαιότερους και μεγαλύτερους ασφαλιστικούς φορείς του Ηνωμένου Βασιλείου

Το Lemonade, για τους αμύητους, μπήκε στον ασφαλιστικό χώρο τρισεκατομμυρίων δολαρίων το 2015 με μια νέα αντίληψη για το πώς οι καταναλωτές πρέπει να μπορούν να αγοράζουν ασφάλιση. Αρχικά, η αυτοματοποίηση για κινητά και τεχνητή νοημοσύνη για εγγραφή και υποβολή αξιώσεων ήταν το όνομα του παιχνιδιού, ενάντια σε σκονισμένους παλιούς μεσίτες και γραφειοκρατία.

Επιπλέον, η εταιρεία ήταν πάντα φωνητική για την ηθική της, τοποθετώντας τον εαυτό της ως το αντίθετο μιας παραδοσιακής ασφαλιστικής εταιρείας – η εταιρεία είναι πιστοποιημένη B Corp, που σημαίνει ότι αξιολογείται ανεξάρτητα για την κοινωνική και περιβαλλοντική της απόδοση. Το επιχειρηματικό του σχέδιο ουσιαστικά περιλαμβάνει τη χρέωση μιας καθορισμένης αμοιβής και στη συνέχεια τη δωρεά ενός μέρους των κερδών της ασφάλισης σε μια φιλανθρωπική οργάνωση που επιλέγει κάθε πελάτης όταν εγγραφεί.

Παρουσίαση του Lemonade στο Ηνωμένο Βασίλειο. Συντελεστές εικόνας: Λεμονάδα

Ωστόσο, η Lemonade εξακολουθεί να είναι μια σημαντική εταιρεία ασφάλισης κερδοσκοπικού χαρακτήρα, έχοντας εξασφαλίσει σχεδόν 500 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση ως startup από μεγάλα ονόματα υποστηρικτών, όπως η SoftBank, η GV της Alphabet, Sequoia Capital και Allianz. Η εταιρεία εισήχθη στο χρηματιστήριο εν μέσω της πανδημίας πριν από δύο χρόνια, και όπως συμβαίνει με πολλές εταιρείες ψηφιακών cloud κατά τη διάρκεια των ετών lockdown, η μετοχή της εκτινάχθηκε στα ύψη, με την εταιρεία να φτάνει σε κεφαλαιοποίηση αγοράς άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα σημείο – υπερτριπλασιάζοντας την πρώιμη δημόσια αποτίμηση – πριν συντριβεί πίσω στη Γη. Η αποτίμηση της εταιρείας σήμερα είναι λιγότερο από 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αντανακλώντας την ευρύτερη ύφεση του ασφαλιστικού κλάδου που έχει πλήξει σκληρά πολλές εταιρείες.

Πιο πρόσφατα, η Lemonade ολοκλήρωσε την πρώτη της εξαγορά όταν αγόρασε την startup ασφάλισης αυτοκινήτων Metromile, πριν απολύσει αμέσως περίπου το 20% του προσωπικού της. Σημάδι ίσως των καιρών.

Η λεμονάδα φτάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο

Και όλα αυτά μας φέρνει η olelia στο σήμερα, όπου το Lemonade είναι πλέον επίσημα ανοιχτό για επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου θα κυκλοφορήσει με μια ελαφρώς πιο απογυμνωμένη προσφορά σε σύγκριση με αυτό που προσφέρει στις ΗΠΑ. Πράγματι, στο εσωτερικό, το Lemonade προσφέρει περιεχόμενο (ενοικιαστές), ιδιοκτήτες σπιτιού, κατοικίδια, ασφάλιση αυτοκινήτου και ζωής ενώ βρίσκεστε στο Η Γερμανία, η Ολλανδία και η Γαλλία, όπου έχει επεκταθεί τα τελευταία χρόνια, περιορίζεται στην ασφάλιση περιεχομένου.

Για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, το Lemonade προσφέρει ασφάλιση περιεχομένου που ξεκινά από 4 £ το μήνα και περιλαμβάνει παγκόσμια κάλυψη για προσωπικά αντικείμενα αξίας έως 2.000 £ αξίας το καθένα έως συνολική αξία 100.000 £. Οι πελάτες μπορούν να πληρώσουν πρόσθετες χρεώσεις για πρόσθετη κάλυψη, όπως τυχαία ζημιά σε κινητές συσκευές.

Αν και η Lemonade είναι από μόνη της ένας πλήρως

Αν και η Lemonade είναι από μόνη της ένας πλήρως αδειοδοτημένος ασφαλιστικός φορέας, η εταιρεία έχει δημιουργήσει στρατηγική συνεργασία με την Aviva, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες γενικής ασφάλισης του Ηνωμένου Βασιλείου. Στην αρχή αυτό μπορεί να φαίνεται σαν μια περίεργη σχέση, δεδομένου ότι είναι ουσιαστικά ανταγωνιστές, αλλά στην πραγματικότητα είναι λογικό. Η Lemonade είναι η νέα, με γνώμονα την τεχνολογία, πρωτοεμφανιζόμενος που αναζητά βοήθεια για να κλιμακώσει μια κερδοφόρα νέα αγορά, ενώ η Aviva είναι η κατεστημένη εταιρεία 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων με περισσότερα από 300 χρόνια ρίζας που αναζητά μια νεότερη δημογραφική ομάδα. Και οι πρώτοι καρποί αυτής της συνεργασίας θα δουν την Aviva να λειτουργεί ως συνεργάτης αντασφάλισης της Lemonade.

«Μοιραζόμαστε μια κοινή προοπτική για το πώς η ψηφιακή τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη και τα δεδομένα μπορούν να μεταμορφώσουν τις εμπειρίες των πελατών και τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι ασφαλιστές στην οικοδόμηση ισχυρότερων κοινοτήτων», δήλωσε ο Adam Winslow, διευθύνων σύμβουλος της Aviva UK ασφάλισης ζημιών και Ιρλανδίας, σε δήλωση. «Στην 325χρονη ιστορία μας, έχουμε προσαρμοστεί και ευδοκιμήσει σε έναν κόσμο που αλλάζει και η συνεργασία μας με το Lemonade είναι ένας δείκτης της πρόθεσής μας να συνεχίσουμε να κάνουμε ακριβώς αυτό».