Nov
20

Τα έξοδα ταξιδίου αυξάνονται, αλλά οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να μην ακυρώνουν τα σχέδιά τους

11/20/2022 4:00 PM by Admin in Travel


Τα έξοδα ταξιδίου αυξάνονται, αλλά οι ταξιδιώτες εξακολουθούν να μην ακυρώνουν τα σχέδιά τους

Travel costs are rising, but travelers are still not canceling their plans

Οι ιστορίες των καλοκαιρινών ταξιδιών σίγουρα δεν είναι αυτό που ήταν.

Αντί για ήλιο, άμμο και σερφ, πολλές ταξιδιωτικές συζητήσεις επικεντρώνονται πλέον στον πληθωρισμό, την αύξηση του κόστους των καυσίμων και τις ακυρώσεις πτήσεων, μια κατάσταση που θα μπορούσε να εκτροχιάσει μια τόσο αναγκαία επιστροφή στα καλοκαιρινά ταξίδια το 2022.

Οι ταξιδιωτικές συνομιλίες στο Twitter μειώθηκαν κατά 75% από τον Απρίλιο έως τον Μάιο, ενώ οι συζητήσεις σχετικά με τις τιμές του φυσικού αερίου και τα ταξίδια —οι μισοί εκ των οποίων ήταν αρνητικές— αυξήθηκαν κατά 680% στον ιστότοπο από τους χειμερινούς μήνες έως την άνοιξη, σύμφωνα με την ταξιδιωτική εταιρεία. Ανάλυση κοινωνικών μέσων Sprout Κοινωνικός .

Ωστόσο, παρά τα πιθανά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι προοπτικές για τα καλοκαιρινά ταξίδια παραμένουν καλές, είπαν οι γνώστες του κλάδου, με πολλούς ταξιδιώτες να λένε ότι ανησυχούν αλλά δεν ανησυχούν για τα επερχόμενα σχέδιά τους.

Οι ταξιδιώτες ακυρώνουν σχέδια;

Όχι, είπε ο James Thornton, Διευθύνων Σύμβουλος της Intrepid Travel, μιας ταξιδιωτικής εταιρείας με έδρα τη Μελβούρνη που εστιάζει σε διακοπές περιπέτειας μικρών ομάδων σε όλο τον κόσμο.

Είπε ότι η εταιρεία δεν έχει δει υψηλότερα ποσοστά ακύρωσης αυτό το καλοκαίρι.

«Τους τελευταίους μήνες, οι παγκόσμιες ανησυχίες σχετικά με τις ελλείψεις, τις κυρώσεις και το υψηλότερο κόστος έκαναν τους οικονομολόγους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», δήλωσε ο Thornton. «Παρά το αυξανόμενο κόστος, οι ταξιδιωτικές κρατήσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί».

Ο David Mann, επικεφαλής οικονομολόγος στο Mastercard Economics Institute, είπε ότι οι υψηλότερες τιμές δεν θα σταματήσουν τους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι, ειδικά σε μέρη του κόσμου που άνοιξαν πρόσφατα ξανά, όπως η περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

«Σκεφτείτε το κυριολεκτικά ως χύτρα ταχύτητας όπου σηκώνετε το καπάκι και ο ατμός βγαίνει ζεστός», είπε στο CNBC «Squawk Box Asia» τον Μάιο. Ο πληθωρισμός «έχει σημασία, αλλά είναι μόνο αφού έχουμε μερική απελευθέρωση της περιορισμένης ζήτησης».

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι κάτοικοι της Σιγκαπούρης, για παράδειγμα, δεν είναι πρόθυμοι να θυσιάσουν τα καλοκαιρινά τους ταξιδιωτικά σχέδια ενόψει του αυξανόμενου κόστους. Αν και το 77% δήλωσε ότι ανησυχεί είτε «εξαιρετικά» ή «πολύ» για την αύξηση του κόστους, σχεδόν 40% περισσότεροι άνθρωποι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν αυτό το καλοκαίρι από πέρυσι, σύμφωνα με το Tripadvisor Travel Index που κυκλοφόρησε τον Μάιο.

Σχεδόν δύο στους τρεις κατοίκους της Σιγκαπούρης δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμοι να ξοδέψουν λιγότερα για φαγητό έξω και ρούχα για να χρηματοδοτήσουν επίσης τα ταξίδια τους.

Αντίθετα, η ανθεκτικότητα στα ταξίδια μπορεί να είναι λιγότερο εύρωστη σε μέρη όπου η κλειστή ζήτηση έχει εκτονωθεί, όπως η Ευρώπη και η Βόρεια Αμερική.

Σύμφωνα με έρευνα του Μαρτίου που δημοσιεύτηκε στην Έκθεση Εθνικού Δείκτη Χρηματοοικονομικής Ασφάλειας, σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) των Αμερικανών ανέφεραν σχέδια να ακυρώσουν ή να καθυστερήσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια ως απάντηση στον πληθωρισμό.

Ωστόσο, οι Αμερικανοί αναμένεται να ταξιδέψουν σε μεγάλους αριθμούς αυτό το καλοκαίρι. Περισσότεροι από τους μισούς (55 τοις εκατό) λένε ότι ταξιδεύουν για τις διακοπές της 4ης Ιουλίου, σύμφωνα με έρευνα του ταξιδιωτικού ιστότοπου The Vacationer – αύξηση 8 τοις εκατό από την περσινή έρευνα, ανέφερε η εταιρεία.

Αλλαγές, όχι ακυρώσεις

“Περισσότεροι άνθρωποι βάζουν τα σχέδιά τους μέσω αυξήσεων τιμών και επιπλέον κόστους αντί να ακυρώνουν.” [travel] γενικά», δήλωσε ο Eric Bamberger, ανώτερος αντιπρόεδρος φιλοξενίας στην εταιρεία τεχνολογίας μάρκετινγκ Zeta Global.

Η ζήτηση για «ψυχαγωγικά» ταξίδια, όπως τα spa, αυξάνεται, ενώ το ενδιαφέρον για «εκπαιδευτικά» ταξίδια σε μουσεία και εθνικά πάρκα μειώνεται περισσότερο από 50%, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας Zeta Global.

Οι ενοικιάσεις αυτοκινήτων μειώνονται, με τις τιμές ενοικίασης να πέφτουν ταχύτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες σε μέρη όπου οι τιμές του φυσικού αερίου είναι υψηλότερες, όπως η Καλιφόρνια, το Όρεγκον και η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με τη Zeta Global.

Ωστόσο, «τα ξενοδοχεία καίγονται», είπε ο Bamberger. «Μερικά ξενοδοχεία στο Λας Βέγκας έχουν πληρότητα 95 τοις εκατό και η περασμένη Ημέρα Μνήμης ήταν η καλύτερη ημέρα που έχει καταγραφεί – από άποψη εσόδων – για πολλές από τις κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων στις ΗΠΑ».

«Θα ταξιδεύω ακόμα»

Το αυξανόμενο κόστος επηρεάζει τις ταξιδιωτικές δαπάνες αυτό το καλοκαίρι, με το 74% των Αμερικανών καταναλωτών να αναζητούν ενεργά τρόπους για να εξοικονομήσουν ταξίδια, σύμφωνα με τη Zeta Global. Σχεδόν ένας στους τέσσερις είπε ότι αναζητούσε φθηνότερα μέσα μεταφοράς, ξενοδοχεία ή προορισμούς διακοπών, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ωστόσο, ο διευθύνων σύμβουλος της Expedia, Peter Kern, δήλωσε στο CNBC ότι άλλοι ταξιδιώτες είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν περισσότερα για να ταξιδέψουν.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι υπήρχαν πολλές συσσωρευμένες οικονομίες και ελλείψεις κατά τη διάρκεια του Covid για υπηρεσίες και ταξίδια», είπε. «Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται να ξοδέψουν — και αν μη τι άλλο, να ξοδέψουν περισσότερα».

Όταν ρωτήθηκε για αναφέρει ότι ο κόσμος επιλέγει φθηνότερες διακοπές, είπε: “Δεν το έχουμε ακόμη αυτό… ειδικά στο μεσαίο και ανώτερο άκρο της αγοράς.”

Ο Kern είπε ότι εάν ο πληθωρισμός αρχίσει να επηρεάζει τους ταξιδιώτες, συμφώνησε ότι πιθανότατα θα αλλάξουν, αλλά δεν θα ακυρώσουν τα σχέδιά τους.

“Αν μη τι άλλο, ίσως οι ταξιδιώτες να αποκλίνουν λίγο από τη φιλοδοξία τους – πού έχουν πάει ή πού μένουν – αλλά θα εξακολουθούν να ταξιδεύουν”, είπε.

Gangbusters καλοκαίρι

Ο διευθύνων σύμβουλος της Marriott, Anthony Capuano, δήλωσε ότι η εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται σε σχεδόν 140 χώρες σύμφωνα με τον ιστότοπό της, βλέπει τώρα μεγάλη ζήτηση όχι μόνο από τουρίστες αλλά και από ομάδες και επαγγελματίες ταξιδιώτες.

«Πιστεύουμε ότι θα είναι ένα γκανγκστερικό καλοκαίρι», είπε στην εκπομπή «Squawk on the Street» του CNBC τον Μάιο. «Αισθανόμαστε υπέροχα για αυτό το καλοκαίρι».

Μετά από δύο συνεχόμενους μήνες αρνητικής ζήτησης, το ενδιαφέρον για επαγγελματικά ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 365% τον Μάιο, σύμφωνα με τη Zeta Global, η οποία παρακολουθεί τη χρήση ιστοτόπων καθώς και δεδομένα τοποθεσίας και συναλλαγές από αγορές πιστωτικών καρτών και προγράμματα επιβράβευσης .

Τα επαγγελματικά ταξίδια αυξάνονται ταχύτερα μεταξύ των νεότερων ταξιδιωτών παρά μεταξύ των μεγαλύτερων, σε υψηλό επίπεδο, σύμφωνα με τη Zeta Global.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για διεθνή ταξίδια αυξήθηκε επίσης τον Μάιο, σύμφωνα με την εταιρεία, με το ενδιαφέρον για επίσκεψη στην Ασία, την Ευρώπη και τη Νότια Αμερική να αυξάνεται περισσότερο από 200% από τον προηγούμενο μήνα.

Αυτό συνέβη πριν η κυβέρνηση Μπάιντεν άρει τις απαιτήσεις δοκιμών Covid πριν από την αναχώρηση για την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, μια κίνηση που αναμένεται να ενισχύσει τα ταξίδια εντός και εκτός των ΗΠΑ

«Η κατάργηση της απαίτησης δοκιμών εξαλείφει μια πηγή άγχους για τους ταξιδιώτες που μπορεί να τους εμπόδιζε», δήλωσε η Melanie Fish, επικεφαλής του παγκόσμιου PR για τον Όμιλο Expedia. «Αναμένουμε ότι η ζήτηση θα αυξηθεί μόνο από εδώ.“