Nov
23

Γιατί η ασφάλιση αυτοκινήτου σας μπορεί να σας αρνηθεί την επείγουσα βοήθεια: Εικόνες

11/23/2022 2:00 PM by Admin in Insurance


Γιατί η ασφάλιση αυτοκινήτου σας μπορεί να σας αρνηθεί την επείγουσα βοήθεια: Εικόνες

Γιατί η ασφάλιση αυτοκινήτου σας μπορεί να σας αρνηθεί την επείγουσα βοήθεια: Εικόνες

Μετά το τροχαίο ατύχημα της Φράνκι Κουκ σε βρεγμένο δρόμο έξω από τη Ρώμη της Τζόρτζια, ο πατέρας της Ράσελ (δεξιά) έλαβε μια επιστολή από δικηγόρο που έλεγε ότι χρωστούσαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου περισσότερα από 17.000 δολάρια για σαρώσεις και εξετάσεις για να δουν αν έχει διάσειση.

Μετά το τροχαίο ατύχημα της Φράνκι Κουκ σε βρεγμένο δρόμο έξω από τη Ρώμη της Τζόρτζια, ο πατέρας της Ράσελ (δεξιά) έλαβε μια επιστολή από δικηγόρο που έλεγε ότι χρωστούσαν στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου περισσότερα από 17.000 δολάρια για σαρώσεις και εξετάσεις για να δουν αν έχει διάσειση.

Η Audra Melton για το KHN

Ο Frankie Cook θυμάται το περσινό αυτοκινητιστικό δυστύχημα μόνο εν όψει.

Οδηγούσε μια φίλη της στο σπίτι από το γυμνάσιο σε έναν δρόμο με στροφές έξω από τη Ρώμη της Γεωργίας. Είδε στάσιμα νερά από την πρόσφατη βροχή. Προσπάθησε να επιβραδύνει αλλά έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου της σε μια απότομη στροφή. «Το αυτοκίνητο γύρισε περίπου τρεις φορές», λέει ο Φράνκι. «Γυρίσαμε και βγήκαμε από την πλευρά αυτού του λόφου. Το αυτοκίνητό μου ήταν στο πλάι του και το πίσω μέρος έσπασε σε ένα δέντρο ».

Ακούγεται άσχημα, αλλά η Φράνκι λέει ότι οι αερόσακοι άνοιξαν και οι δύο επιβάτες φορούσαν ζώνες ασφαλείας, οπότε έμεινε με πονοκέφαλο όταν ο πατέρας της, Ράσελ Κουκ, ήρθε να την πάρει από το σημείο της συντριβής.

Η Φράνκι Κουκ οδηγούσε μια φίλη της στο σπίτι από το γυμνάσιο, όταν το αυτοκίνητό της ξέφυγε από έναν ελικοειδή επαρχιακό δρόμο και αναποδογύρισε πολλές φορές, χτυπώντας σε ένα δέντρο. Η Φράνκι γλίτωσε από σοβαρό τραυματισμό, αλλά η οικογένειά της αντιμετώπισε γρήγορα ένα άλλο πρόβλημα αφού απομακρύνθηκε από μια κλινική επείγουσας φροντίδας για ασφαλιστικούς λόγους.

Ράσελ Κουκ

Η Φράνκι, τότε μαθήτρια γυμνασίου, ανησυχούσε μήπως είχε διάσειση που θα μπορούσε να επηρεάσει την απόδοσή της σε μια επερχόμενη εξέταση για προχωρημένους, γι’ αυτό και ο πατέρας της αποφάσισαν να πάνε σε ένα κέντρο επείγουσας φροντίδας κοντά στο σπίτι τους για να το εξετάσουν. Δεν κατάφεραν να περάσουν από τη ρεσεψιόν.

«Δεν δεχόμαστε ασφάλιση τρίτων», λέει ο Russell του είπε η ρεσεψιονίστ στο Atrium Health Floyd Urgent Care Rome, αν και δεν ήταν σίγουρος τι εννοούσε. «Μου το είπε τρεις φορές».

Το πρόβλημα δεν φαίνεται να είναι ότι η κλινική δεν διαθέτει την ιατρική εμπειρία για να αξιολογήσει τον Φράνκι και η οικογένεια έχει καλή ασφάλιση υγείας. Αλλά όταν τραυματισμοί προκύπτουν από ατυχήματα, ένας άλλος ασφαλιστής, όπως ένας ασφαλιστής αυτοκινήτου ή κατοικίας, μπορεί να είναι κυρίως υπεύθυνος για τους ιατρικούς λογαριασμούς. Η ασφάλιση υγείας, αν είναι σε ό,τι αφορά το γάντζο, μπορεί να ξεκινήσει αφού πληρώσει ο άλλος ασφαλιστής.

Οι Μάγειρες φαίνεται ότι παραβίασαν μια πολιτική αποζημίωσης που χρησιμοποιείται συχνά από κέντρα επείγουσας φροντίδας για να αποφύγουν την αναμονή για πληρωμές ασφάλισης αυτοκινήτου.

Λέγεται στον Ράσελ να πάει τον Φράνκι σε ένα δωμάτιο έκτακτης ανάγκης, το οποίο σύμφωνα με το νόμο πρέπει να δέχεται όλους τους ασθενείς ανεξάρτητα από τέτοια προβλήματα. Το πλησιέστερο, στο Ιατρικό Κέντρο Atrium Health Floyd, βρισκόταν περίπου ένα μίλι πιο κάτω από το δρόμο και ανήκε στο ίδιο νοσοκομειακό σύστημα με το κέντρο επείγουσας φροντίδας.

Εκεί, λέει ο Ράσελ, ένας γιατρός εξέτασε τη Φράνκι «μέσα σε λίγα λεπτά», έκανε σαρώσεις ασφαλείας στο κεφάλι και το σώμα της και την έστειλε στο σπίτι με τη συμβουλή να «πάρει λίγο Tylenol» και να ξεκουραστεί. Δεν είχε διάσειση ή σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι και μπόρεσε να δώσει την εξέταση AP έγκαιρα.

Μετά ήρθε ο λογαριασμός.

Ο ασθενής: Frankie Cook, 18, τώρα πρωτοετής από τη Ρώμη της Γεωργίας.

Ιατρικές υπηρεσίες: Ιατρική εξέταση και δύο αξονικές τομογραφίες.

Πάροχος υπηρεσιών: Το Atrium Health Floyd, ένα νοσοκομειακό σύστημα με κέντρα επείγουσας φροντίδας στη βορειοδυτική Τζόρτζια και τη βορειοανατολική Αλαμπάμα.

Σύνολο λογαριασμού: 17.005 $ για επίσκεψη στο δωμάτιο έκτακτης ανάγκης. Αργότερα προσαρμόστηκε στα 11.805 $ μετά την κατάργηση της διπλής χρέωσης.

Τι δίνει: Οι Μάγειρες αντιμετωπίζουν κίνδυνο στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αφού το αυτοκίνητο του Φράνκι χτυπήσει αυτό το δέντρο: Όλο και περισσότερα νοσοκομειακά συστήματα διαθέτουν κέντρα έκτακτης ανάγκης που έχουν περιορισμούς για το ποιον περιθάλπουν – τόσο για οικονομικούς όσο και για ιατρικούς λόγους.

Ο Ράσελ ήταν αρκετά αναστατωμένος αφού έλαβε έναν τόσο μεγάλο λογαριασμό, ειδικά όταν προσπάθησε να κάνει ένα γρήγορο και φτηνό ταξίδι στην κλινική. Είπε ότι η γιαγιά του Φράνκι εθεάθη σε ένα κέντρο επείγουσας φροντίδας μετά από ένα πρόσφατο αυτοκινητιστικό ατύχημα και έφυγε με ένα λογαριασμό για μερικές μόνο εκατοντάδες δολάρια.

«Αυτό περίμενα», λέει. «Έπρεπε πραγματικά να την ελέγξουν».

Γιατί λοιπόν ο Φράνκι απομακρύνθηκε από ένα κέντρο επείγουσας φροντίδας;

Η Λου Έλεν Χόρβιτς, Διευθύνων Σύμβουλος της Ένωσης Επείγουσας Φροντίδας, λέει ότι είναι αρκετά τυπική πολιτική για τα κέντρα επείγουσας φροντίδας να μην αντιμετωπίζουν τραυματισμούς από τροχαία ατυχήματα, ακόμη και μικρού μεγέθους. “Γενικά, κατά κανόνα, δεν φροντίζουν τα θύματα τροχαίων ατυχημάτων, ανεξάρτητα από την έκταση των τραυματισμών τους, επειδή θα περάσουν από αυτήν τη διαδικασία αξιώσεων ασφάλισης αυτοκινήτου πριν πληρωθεί ο πάροχος”, λέει.

Ο Horwitz λέει ότι τα κέντρα επείγουσας περίθαλψης – ακόμη και εκείνα που ανήκουν σε μεγάλα συστήματα υγείας – συχνά λειτουργούν με μικρά περιθώρια και δεν μπορούν να περιμένουν μήνες και μήνες για να πληρώσει μια ασφαλιστική εταιρεία αυτοκινήτων. Λέει ότι «δυστυχώς» οι άνθρωποι τείνουν να μαθαίνουν για τέτοιες πολιτικές όταν εμφανίζονται περιμένοντας φροντίδα.

Αναδιπλώστε τη σύνθετη σχέση μεταξύ των εταιρειών υγείας και ασφάλισης αυτοκινήτων και θα έχετε αυτό που ο Barack Richman, καθηγητής πολιτικής υγείας στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Duke, αποκαλεί «ο απίστευτα περίπλοκος κόσμος στον οποίο ζούμε».

«Κάθε προϊόν έχει τις δικές του προδιαγραφές για το πού πηγαίνει και τι καλύπτει. Το καθένα είναι απίστευτα δύσκολο και πολύπλοκο στη διαχείριση», λέει. «Και εισάγουν σφάλματα στο σύστημα».

Το Atrium Health δεν απάντησε σε επανειλημμένα αιτήματα για σχόλια σχετικά με την υπόθεση του Φράνκι.

Ο Horvitz απορρίπτει την ιδέα ότι ένα σύστημα υγειονομικής περίθαλψης θα μπορούσε να οδηγήσει τους ανθρώπους σε τροχαία ατυχήματα από κέντρα επείγουσας περίθαλψης σε αίθουσες έκτακτης ανάγκης για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από αυτά. Ωστόσο, η ασφάλιση αυτοκινήτου συνήθως πληρώνει περισσότερα από την ασφάλιση υγείας για τις ίδιες υπηρεσίες.

Ο Ρίτσμαν παραμένει δύσπιστος.

«Με τον κίνδυνο να ακουστεί πολύ κυνικός, υπάρχουν πάντα σημάδια δολαρίου όταν ένας πάροχος υγειονομικής περίθαλψης βλέπει έναν ασθενή να περνάει από την πόρτα», λέει ο Ρίτσμαν.

Ο Δρ Ateev Mehrotra, καθηγητής πολιτικής υγείας στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, λέει ότι ήταν πιθανώς στρατηγικό να υπάρχει το κέντρο επείγουσας φροντίδας ακριβώς κάτω από το δωμάτιο έκτακτης ανάγκης. Μέρος της στρατηγικής έχει νόημα ιατρικά, λέει, «γιατί αν συμβεί κάτι κακό, θέλεις να τους φτάσεις σε ένα μέρος με περισσότερες δεξιότητες πολύ γρήγορα».

Αλλά λέει επίσης ότι τα κέντρα επείγουσας περίθαλψης είναι «ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους» για το σύστημα υγείας να δημιουργήσει νέα έσοδα, δημιουργώντας μια δεξαμενή νέων ασθενών για να επισκεφθούν τα νοσοκομεία του και αργότερα να δουν γιατρούς για εξετάσεις και παρακολούθηση.

Η Mehrotra λέει επίσης ότι τα κέντρα επείγουσας περίθαλψης δεν δεσμεύονται από τον νόμο περί επείγουσας ιατρικής περίθαλψης και εργασίας, έναν ομοσπονδιακό νόμο γνωστό ως EMTALA που απαιτεί από τα νοσοκομεία να σταθεροποιούν τους ασθενείς ανεξάρτητα από την ικανότητά τους να πληρώσουν.

Την εποχή της επίσκεψης του Frankie, τόσο το κέντρο επείγουσας φροντίδας όσο και το δωμάτιο επειγόντων περιστατικών ανήκαν στο Floyd Health System, το οποίο λειτουργούσε πολλά νοσοκομεία και κλινικές στη Βορειοδυτική Τζόρτζια και τη Βορειοανατολική Αλαμπάμα. Έκτοτε, ο Floyd συγχωνεύτηκε με την Atrium Health, μια μεγαλύτερη εταιρεία με έδρα τη Βόρεια Καρολίνα που λειτουργεί δεκάδες νοσοκομεία στα νοτιοανατολικά.

Η Φράνκι έλαβε αξονική τομογραφία του κεφαλιού και του σώματ